De bästa arbetsplatserna

Arbetsplatskultur – så skapar du den bästa arbetsplatsen

Vad är det som gör att en arbetsplats upplevs som positiv och vad gör att människor lockas dit och vill arbeta just där? Kanske är det helt andra saker än du tror. Det visar sig till exempel att pengar och status inte spelar så stor roll, medan värderingar och tillit är avgörande.

Att skapa en bra arbetsplatskultur – måste det kosta mycket?

Att skapa en bra arbetsplatskultur – måste det kosta mycket - Arbetsplatskultur – så skapar du den bästa arbetsplatsen

Är du ansvarig för en arbetsplats är det viktigt att det finns pengar avsatta för arbete med sådant som värderingar, mål och teamkänsla. Det måste inte vara dyra åtgärder, men att det får kosta lite är också ett sätt att signalera att det är viktiga saker. Dessutom lönar det sig i längden, en god arbetsplatskultur skapar en mer produktiv arbetsplats. Behöver du få pengar snabbt kan Credway vara ett alternativ, eftersom de erbjuder snabba lån.

Vad gör att en arbetsplats är bra?

När de bästa arbetsplatserna utsetts har det visat sig att de som rankas högst är de med tydliga värderingar. Människor uppskattar att det finns tillit och en stark arbetsplatskultur, och det är viktigare än att det är en ekonomiskt stark arbetsplats eller en som ger hög status. Arbetsplatskulturen är det som gör att människor trivs där, och med tanke på hur mycket tid vi tillbringar med att arbeta är det inte konstigt att det spelar stor roll. Att företaget är medvetet om att hela livet inte handlar om att arbeta har också betydelse. Saker som nämns som positiva är till exempel möjligheten till flexibelt arbete, som gör att det lättare går att få ihop livspusslet och balansen mellan arbete och privatliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *