Om oss

Om oss - Om oss

Vem är vi som står bakom den här webbplatsen? Kortfattat är vi väl några människor som är intresserade av arbetsplatskultur. Vissa säger att vi är helt insnöade på området, men vi ser det hellre som att vi bara är lite mer intresserade än de flesta – och därför har chansen att dela med oss av inspiration och kunskap.

Företag att inspireras av

Vi följer alltid utnämningar och rankningar som görs av till exempel Sveriges bästa arbetsplatser, eftersom vi tror mycket på att inspireras av andra. De som hamnar i topp på listorna har helt klart gjort något rätt, men hur tänker de, vad gör de och hur arbetar de rent konkret med arbetsplatsmiljön? Det är sådant vi är intresserade av och dyker ner i så fort nya listor kommer eller om någon får en utmärkelse eller ett pris.

Arbetsplatskultur – ett långsiktigt arbete

En av de viktigaste sakerna vi vill förmedla är att arbetet med att skapa en bra arbetsplatskultur är ett långsiktigt jobb. Du kommer inte lyckas skapa den perfekta arbetsplatsen med detsamma, och har du en bra arbetsplatskultur behöver du ta hand om den för att den inte ska bli sämre. Det kan låta som ett hårt och tråkigt jobb, men så menar vi inte alls. Att tänka på och arbeta med att skapa en bra arbetsplatskultur är och ska vara något roligt, annars kommer det vara svårt att orka med det i längden. Vi hoppas att vi ska kunna bidra med att det ska kännas både roligt och viktigt att göra det arbetet – inte bara som ett nödvändigt ont.